Lær deg å bruke EFT terapi* for å hjelpe deg selv til å bli fri fra vonde minner eller ubehagelige følelser.

EFT terapi er en energipsykologisk metode som ofte blir omtalt som «2.generasjons Tankefeltterapi» og er utviklet av Gary Craig, en av de første som lærte den «tradisjonelle» Tankefeltterapi (TFT) av metodens oppdager – Dr. Roger Callahan.

EFT er en forkortelse på Emotional Freedom Techniques – eller «følelsesmessig frigjøring» på godt norsk. Emotional Freedom Techniques (EFT) er verdens mest utbredte behandlingsmetode innen Tankefeltterapier og Energipsykologi, og er utviklet av Gary Craig, en av de første som ble undervist i avansert bruk av TFT (bl.a. ved bruk av «Voice Technology») av TFT metodens oppdager, Dr. Roger Callahan. Craig hadde en ingeniørs praktiske tilnærming til energi psykologi, og oppdaget at han kunne oppnå de samme eller bedre resulater – og på langt flere problemtilstander, enn ved bruk av tradisjonell TFT og den «hemmelige» Voice Technology.

Energipsykologi har blitt beskrevet som «akupunktur uten nåler» og utføres ved å banke lett på bestemte punkter på kroppen, samtidig som tenker på det følelsesmessige problem. Metoden baseres på nyere kunnskap om hvordan våre tanker påvirker våre følelser og kroppslige reaksjoner. Når et vondt minne stadig gjenskaper følelser av ubehag, sorg, frykt eller andre negative reaksjoner, forklares dette med at hendelsen har skapt et følelsesmessig sjokk, en «kortslutning» som gjør at vi gjenopplever de samme negative følelser – gang etter gang. Selv om det er mange år siden den aktuelle hendelse. Ved å banke lett på punkter på kroppen, samtidig som det mentalt fokuseres på hendelsen, oppheves eller reduseres effekten av denne «kortslutning».

Derved brytes sammenhengen mellom minnet og den kroppslige og følelsemessig reaksjon. Nå går det an å tenke på hendelsen uten å bli «satt helt ut» av de følelsesmessige reaksjoner.

Vi kan ikke gjøre noe for å endre det som hendte den gang, men det vi KAN gjøre, er å endre hvordan vi følelsesmessig reagerer på minnene, hvilke tanker vi har omkring hendelsene og hvordan vi reagerer på lignende situasjoner, slik at de ikke lenger gjenskaper de negative, ukontrollerte reaksjoner i kropp og i vårt nervesystem.

I praksis har EFT terapi vist seg å kunne redusere eller fjerne helt de negative, følelsesmessige reaksjoner i 80 – 90% av problemtilfellene. Ofte uten av vi trenger å «grave oss ned i» og gjenoppleve smerten av det som såret eller opprørte oss dengang. Eksempelvis minnet om et overgrep i barndommen, en følelse av underlegenhet når vi treffer bestemte personer, frykten for insekter, edderkopper, slanger, store høyder osv.

Energispykologi har med hell blitt brukt for å løse opp livslange traumer og fobier på forbløffende kort tid. Andre ganger kan et problem ha sammensatte årsaker, som krever noe lenger tid og hjelp fra en erfaren terapeut til å spore de underliggende hendelser som «vedlikeholder» problemet. EFT er en skånsom metode, men like fullt svært effektiv, og har bl.a. blitt benyttet til å hjelpe krigsveteraner komme over minner som i årevis har gitt dem søvnløse netter, krigsofre som har vært utsatt for traumatiske overgrep i krig.

Psykolog Birger Kristiansen hadde lørdag 9/5-2009 en to-siders omtale i Fredrikstad Blad, hvor han beskrev hvordan han bruker energipsykologi i sitt arbeid i mottak på psykiatrisk sykehus.

Grete Nome og Sandra Radomski 2006
Grete Nome og Sandra Radomski på
Allergy Antidote kurs 2006

Jeg har også gjennomgått kurser, som Advanced EDxTM™ med Ph.D Frank Gallo, sammen med Birger Kristiansen. (Se www.energypsych.com )  og Allergy Antidote™ med Sandra Radomski, en metode utviklet for bruk av energipsykologi for å lindre eller fjerne overfølsomhet for stoffer og allergiske reaksjoner.

Jeg har selv benyttet EFT i mange år i mitt arbeid, og har sett gode resultater ved bruk av metoden.
Du kan lese mer om andres erfaringer.

Grunnmetoden er så enkel at du etter å ha fått en innføring, selv kan løse mange av de daglige utfordringer og problemer. Trenger du hjelp til å komme videre, er du velkommen til å ringe, eller bruk kontakt skjemaet.

 

Hvis du leser du dette på mobil eller nettbrett, kan du ringe direkte ved å klikke knappen under (eller slå nummeret fra fasttelefon), og les inn en beskjed på svareren, så tar jeg kontakt så snart jeg har anledning.
ring fra mobilen
Klikk for å ring fra mobil eller nettbrett
Eller send en melding fra kontaktsiden.
Gestaltterapeut Grete Nome | Tlf.: 411 04 436 | Karl Johansgt. 5, 1776 Halden
| FORSIDEN | TJENESTER | BAKGRUNN OG ERFARING | HVA ANDRE SIER | ANDRE PARSIER | EFT | KONTAKT | TIPS EN VENN |