Lær å bruke EFT terapi* for å hjelpe deg selv til å bli fri fra vonde minner eller ubehagelige følelser.

EFT terapi er en energipsykologisk metode som ofte blir omtalt som «2.generasjons Tankefeltterapi» og er utviklet av Gary Craig, en av de første som lærte den «tradisjonelle» Tankefeltterapi (TFT) av metodens oppdager – Dr. Roger Callahan.

EFT terapi er forkortelse på * Emotional Freedom Techniques – eller «følelsesmessig frigjøring» på godt norsk. Emotional Freedom Techniques (EFT) er verdens mest utbredte behandlingsmetode innen Tankefeltterapier (TFT) og Energipsykologi. Metoden er utviklet av Gary Craig,

Han var blant de første som lærte TFT av metodens oppdager, Dr. Roger Callahan. Craig var ingeniør med en praktiske tilnærming til energi psykologi. Han oppdaget at han med sin forenklede algoritme fikk de samme eller bedre resultater på flere problemtilstander, enn tradisjonell TFT-algoritme.

Energipsykologi beskrives som «akupunktur uten nåler» og utføres ved å banke lett på bestemte punkter på kroppen. Samtidig tenker du på problemet. Metoden baseres på hvordan tankene påvirker våre følelser og kroppslige reaksjoner. Når et bestemt minne gjenskaper en følelse av ubehag, sorg, frykt eller andre negative reaksjoner, forklares dette med at hendelsen har gitt et sjokk.

En «kortslutning» som gjør at vi gjenopplever de samme negative følelser – gang etter gang. Selv lenge etter den aktuelle hendelse. Ved å banke lett på punkter på kroppen, samtidig som vi fokuserer på hendelsen, kan EFT terapien oppheve eller redusere effekten av denne «kortslutning».

Derved brytes koblingen mellom minnet og den følelsesmessige reaksjon. Nå kan du tenke på hendelsen uten å bli «satt helt ut» av de følelsesmessige reaksjoner.

Hvordan fungerer EFT terapi?

EFT terapi endrer ikke noe i det som hendte den gang, men EFT terapien forandrer hvordan vi følelsesmessig reagerer på minnene. Og hvordan vi reagerer på lignende situasjoner i fremtiden. Etter EFT behandlingen utløser de ikke lenger de sterke, ukontrollerte reaksjoner i vårt nervesystem.

Jeg har erfart at EFT terapi har redusert eller fjerne helt de negative, følelsesmessige reaksjoner i 80 – 90% av problemtilfellene. Ofte uten av vi trenger å «grave oss ned i» og gjenoppleve smerten av det som såret eller opprørte oss den gang. Eksempelvis minnet om et overgrep i barndommen. En følelse av underlegenhet overfor bestemte personer eller autoriteter. Eller om vi opplever frykt for insekter, edderkopper, slanger, store høyder eller lignende.

Energispykologi som EFT terapi er kjent for å løse opp spesifikke og livslange traumer og fobier på forbløffende kort tid. Noen ganger kan et problem ha så  sammensatte årsaker, at det krever lenger tid og hjelp fra en erfaren EFT terapeut. Dette for å finne de underliggende hendelser som «vedlikeholder» problemet. EFT terapi er en skånsom behandlingsmetode, uten bivirkninger. Den har blitt benyttet til å hjelpe krigsveteraner bli kvitt traumatiske minner, som har gitt søvnløse netter gjennom mange år.

EFT i psykiatrien i Norge

Psykolog Birger Kristiansen hadde lørdag 9/5-2009 en to-siders omtale i Fredrikstad Blad, hvor han beskrev hvordan han bruker energipsykologi i sitt arbeid i mottak på psykiatrisk sykehus.

Grete Nome og Sandra Radomski på eft terapi kurs i 2006
Grete Nome og Sandra Radomski på
Allergy Antidote kurs 2006

Jeg har også gjennomgått kurser, som Advanced EDxTM™ med Ph.D Frank Gallo, sammen med Birger Kristiansen. (Se www.energypsych.com   med min gamle adresse og email). I 2006 gikk jeg kurs i Allergy Antidote™ med Sandra Radomski, en metode utviklet for bruk av energipsykologer. Metoden lindrer eller fjerne overfølsomhet for stoffer og allergiske reaksjoner.

Jeg har selv benyttet EFT i mange år i mitt klientarbeid. En forbløffende effektiv metoden er for å lindre både fysiske og psykiske plager og lidelser. Her kan du lese mer om andres erfaringer.

Grunnmetoden er så enkel at du etter å ha fått en innføring, selv kan løse mange daglige utfordringer. Trenger du hjelp til å komme videre, er du velkommen til å ringe, eller bruk kontakt skjemaet.

 

Leser du dette på mobil eller nettbrett, kan du ringe direkte ved å klikke knappen under. Tar jeg ikke telefonen, les inn en beskjed på svareren, så tar jeg kontakt så snart jeg har anledning.
ring fra mobilen
Klikk knappen for å ring fra mobil eller nettbrett
Eller send en melding fra kontaktsiden.
Gestaltterapeut Grete Nome | Tlf.: 411 04 436 | Karl Johansgt. 5, 1776 Halden
| FORSIDEN | TJENESTER | BAKGRUNN OG ERFARING | HVA  ANDRE SIER | ANDRE PAR SIER | EFT | KONTAKT | TIPS EN VENN |