Har du smerter og ubehag uten å vite hvorfor?
Blir du fort sliten, mister humøret og livslysten?
Innledende spørsmål
Blant de første spørsmål jeg stiller dem som har smerte eller ubehag de ikke vet årsaken til, er følgende:
-
Har du gjennomgått operative inngrep eller fått arr etter operasjonen?
-
Har du fått anestesi, narkose, spinal- eller epidural-bedøvelse?
-
Har du fått innsatt plater, skruer, nagler eller andre fremmedlegemer i kroppen?
-
Har du fått ny hofte- eller kne-protese?
Jeg har hjulpet mennesker med smerter eller ubehag etter slike operative inngrep, som nå har fått det bedre.
Flere av mine klienter har fortalt om smerte og / eller ubehag etter å ha gjennomgått operative inngrep. Min teori er at kroppen etter slik behandling kan bli i konstant «alarm-beredskap» og fortsatt kjemper mot at det som har blitt tilført kroppen. Lenge etter inngrepet. Enten ubehaget skyldes narkose eller annen type anestesi, som spinal-, epidural- eller lokalbedøvelse, eller annen form for smerteforebyggende behandling.
Det samme gjelder hvis det under operasjonen har blitt satt inn implantater, som plater, skruer, nagler, hofte- eller kneproteser. Slike kunstige «kroppsdeler» kan gi smerter og ubehag i lang tid etter inngrepet. Min erfaring er at det er mulig å redusere eller fjerne smerten og ubehaget, og gjenopprette energiflyten ved behandling.
Arr kan forårsake smerte og ubehag
Jeg har mange eksempler på at det lar seg gjøre å behandle plagene slik at kroppen ikke lenger er i alarmberedskap. Derved kan smerte og ubehag reduseres eller forsvinner helt. Det samme gjelder for arr etter ulykker, operative inngrep eller andre skader.
En teori innen energibasert behandling, er at når det oppstår et arr på tvers av energibaner, vil det hindre fri flyt langs disse baner. Jeg har erfart at denne blokkering kan behandles, slik at energien igjen kan strømme fritt gjennom arr-området. Ubehaget forsvinner ofte etter slik behandlingen.
Et høyt konfliktnivå kan være skadelig
Krangel, sterkt opphisselse og sinne, sjokk, panikk eller angstanfall og andre skremmende opplevelser kan setter deg ut av balanse. Det kan også kjennes som smerter og ubehag i kroppen.
Slike opplevelser kan være sterkt opprørende og «sitter» ofte som mentalt og fysisk ubehag i lang tid etter hendelsen.
Jeg har god erfaring med metoder som nøytralisere virkningen av slike opplevelser, slik at du ikke får den skadelige langtidseffekt. I behandlingen lærer du teknikker som gjør at du selv kan løse problemer om noe lignende skjer i fremtiden.
Fobier kan gi smerte og ubehag
Det samme gjelder behandling av de fleste typer fobier. Fobier oppstår ofte etter en sjokkerende opplevelse som skaper angst. Derved skapes en impulsiv frykt eller avsky for noe eller noen. Det kan være angst for hund eller katt, flyskrekk eller tunnelfobi, slange- eller edderkoppfobi, som oppsto ved en sjokkerende hendelse og er internalisert som en «ryggmargsrefleks». Det er ofte riktig å være forsiktig i møte med det som er farlig og som skremmer. Jeg kan hjelpe til å redusere den paralyserende virkning av fobien. Slik at du kan reagere på en mer balansert og hensiktsmessig måte – uten smerter og ubehag.
Jeg har god erfaring ned å hjelpe personer med ulike typer fobier til å bli kvitt de impulsive og uønskede reaksjoner på det som tidligere har trigget fobien. I behandlingen inngår undervisning i selvhjelpsteknikker for å ta kontroll når lignende situasjoner oppstår i fremtiden.
Traumatiske opplevelser kan gi smerte og ubehag
Mange sliter med minner fra overgrep eller misbruk i barndom eller voksenliv. Slike hendelser blir lett internalisert og former hvordan vi ser på oss selv og våre medmennesker. Det hemmer oss i hverdagen og påvirker våre relasjoner til andre mennesker, både i familie og i sosial sammenheng.
Opplevelser av å bli hundset, banket, få juling, bli utskjelt og mobbet, antastet, krenket eller på andre måter nedvurdert og urettferdig behandlet, former vårt selvbildet og definere hva vi mener vi fortjener i livet.
Jeg kan hjelpe til med å redusere de negative følelser, reaksjoner og konsekvenser av slike opplevelser, så du blir mer trygg. En bedre selvfølelse gir styrke og mot til å oppleve glede i hverdagen.
Sorg kan gi langvarig smerte og ubehag
Mange av oss har opplevd tap i nære relasjoner, av venner eller familiemedlemmer. Enten tapet har skjedd ved død eller skilsmisse, er det naturlig for oss å sørge. Men om følelsen av sorgen blir så tung å bære at alt blir svart og fortvilelsen tar overhånd, kan det være fornuftig å få hjelp for å komme ut av den dypeste lidelse og tristesse.
Jeg har hjulpet personer som har vært rammet av dype tragedier og personlig motgang. Hvis det er vilje til å gjøre et forsøk på å komme ut av den altoverskyggende og lammende sorgen, har jeg selv erfart at det finnes metoder som gjør det mulig, helt uten smerter eller ubehag.
Er du ulykkelig og deprimert?
En beslektet følelse til sorg er å være ulykkelig, uten at det er knyttet direkte til tap eller en spesifikk hendelse.
Det kan være mange grunner for å bli ulykkelig og deprimert, tungsindig, fortvilet, desperat, bli mismodig og nedstemt, oppgitt, rådløs eller å miste håpet. Motgang og følelsen av utilstrekkelighet, manglende tro på egne evner – eller utallige andre grunner til å føle seg mislykket, ubetydelig og stakkarslig.
Som samtalepartner er jeg på ditt lag, er hele tiden opptatt av å hjelpe deg til å lete frem det som kan bringe deg ut av den fortvilede tilstand. Styrke troen på de evner og ressurser du har, og heie deg frem mot nye, realistiske mål.
Trenger du hjelp, men får ikke hjelpen der du bor, eller ønsker du en raskere fremgang?
For dem som har lang reisevei, eller som ønsker en raskere fremgang, kan et konsentrert behandlingsopplegg med f.eks. 2 – 4 timer sammenhengende, eller flere timer fordelt over 2-4 påfølgende dager, være et godt alternativ til enkelt-timer spredt over uker eller måneder.
Jeg har arbeide etter denne modell både med enkeltpersoner og par (enkelte har reist så langt som fra Nordland fylke) – og har bare fått positive tilbakemeldinger på denne arbeidsform.
NB: Jeg tilbyr også samtaler på telefon eller i nettbasert videosamtale.
Skriv i skjemaet på kontakt-siden om dette er et alternativ.