Hva andre sier om den hjelp de har fått i møte med Grete Nome

Her kan du lese uttalelser fra personer som har arbeidet med egen utvikling hos meg. Alle uttalelser er ekte og uredigert, men er av naturlige årsaker «signert» anonymt.

Grete Nome familierådgiver og psykoterapeutDu vil oppleve hvordan jeg bruker min bakgrunn og lange yrkeserfaring fra sosialomsorg, forebyggende helsearbeid, familierådgivning, psykoterapi og undervisningsvirksomhet med ett overordnet mål: å bidra til din personlige utvikling og løsning av dine mest presserende problemer. Ofte ved bruk av endringsteknikker fra blant annet Gestaltterapi, Nevrolingvistisk programmering (NLP), energi-psykologi (EFT) og andre metoder jeg har erfart gir rask og varig effekt.

Det viktigst er imidlertid ikke hvilke teknikker som brukes. Mange som kommer til meg har ofte lang erfaring (- ofte gjennom år -) fra andre terapiformer eller metoder for selvutvikling. Det er det gode samspill mellom dem og meg som terapeut som gir resultater, i en prosess preget av dyp forståelsen og grunnleggende respekt for den andres bakgrunn og erfaringer, personlige meninger og valg i livet.

Jeg har selv gjennom livet erfart hvor viktig det er å finne engasjerte og støttende mennesker, som er opptatt av å se muligheter – og som benytter individuelt tilpassede hjelpemidler for å oppnå positive resultater. Dette ser jeg også som en forutsetning i min egen praksis.

Kort ventetid og gode resultater

Rask og effektiv terapimetoderDet er normalt kort ventetid på samtaletimer. Det skyldes i stor grad at de fleste som oppsøker meg, raskt får ønsket effekt og derfor ikke trenger så mange timer.

Mange forteller at de etter kort tid har fått det mye bedre, eller har helt blitt kvitt de plager de har brukt år på å bearbeide i andre terapiformer.

Som en del av behandlingen vil du derfor også lære hvordan du selv kan forhindre at problemet kommer tilbake – om du møter nye utfordringer i fremtiden.

Rask, effektiv og varig bedring?

Effektiv og rask behandlingMange er skeptiske til metoder som på kort tid (timer) kan redusere det ubehag de kanskje har vært i behandling for i lang tid, kan ha varig effekt. 

Mange blir derfor gledelig overrasket over hvor raskt selv «tunge» problemer kan endres, ved bruk av metoder som bearbeider årsaken til problemene – ikke bare symptomene.

Selv om det ikke kan gis noen garanti for at alle problemer kan løses for all fremtid, vil de aller fleste oppleve en bedring av tilstanden.

Jeg tilbyr også konsultasjon på telefon eller via videosamtale.

Se kontaktskjema under «Kontakt«.

Les om andres erfaring med samtaler og terapi hos Grete Nome

 • Utslitt av å være "flink pike"!

  Da jeg fikk time hos Grete, var jeg utslitt og deprimert, kroppen sa i fra om at noe var galt. Som mange andre kvinner hadde jeg øst av meg selv hele livet, jeg hadde vært ”flink pike” og skulle klare alt. Jeg var selv den som satte de høyeste kravene til meg selv.

  Grete møtte meg åpent og lyttende, hun lot meg styre samtalene og var ikke påtrengende med meninger eller synsing. Hun veiledet meg og hjalp meg til å kjenne etter hva som var vanskelig. Hun satte presist de riktige ordene på hvordan jeg hadde det, viste meg hvorfor jeg følte meg som jeg gjorde. Jeg fikk satt ord på, løst opp i og akseptert vonde følelser.

  Jeg oppnådde balanse og fant tilbake til meg selv. Jeg fikk råd om hvordan jeg kan sette grenser rundt meg og at jeg kan kreve noe på egne vegne. Jeg har oppnådd større respekt for meg selv.
  Teknikkene Grete lærte meg, hjelper meg til å holde fast ved den jeg er og å akseptere meg selv som jeg er. Jeg har lært å lytte til og ta hensyn til mine egne behov.

  Grete er et menneske man føler seg trygg på og vel sammen med. Det var så godt å bli møtt med aksept, medmenneskelighet og respekt.

  Stor takk til deg, Grete. Jeg er så glad for at det var du som var der.

  Kvinne, 57 år

 • Jeg tror ikke på mirakler, men...

  Jeg gjennomlevde smertefulle følelser som reaksjon på at sønnen min gjorde et selvmordsforsøk.
  Da dette skjedde, var det som om det var den «siste dråpen», og fikk begeret mitt til og renne over.

  Jeg følte på stor angst. I mange år hadde jeg levd som pårørende i en familie med alvorlig psykisk sykdom. Gjennom mitt arbeid hadde jeg gitt mye av meg selv, og tatt stort ansvar for både enkeltindivider og samfunnsbehov. Plutselig var rollene snudd, og det var vanskelig for meg og ta imot. Det var viktig for meg at jeg ikke ville definere meg som syk.

  Jeg ønsket en helhetlig tilnærming, og lette meg fram til Gretes nettside. Jeg var på jakt etter noen som kunne tilføre meg noe nytt.

  Jeg hadde alltid vært negativ til medikamentbruk, og var allerede nøye med kosthold og trening. Da jeg leste om EFT og tankefeltteknikker, ble jeg rett og slett nysgjerrig. Når du er utdannet i norsk helsevesen, lærer du at alle tiltak skal være godt vitenskapelig dokumentert.

  Alternativ behandling hadde så langt vært et «ikketema» for meg. Derfor var jeg ganske skeptisk til hva slags «trollkjærring» Grete kunne være? Allerede første timen følte jeg en enorm lettelse følelsesmessig. Dette førte til at jeg leste om, og så videoer om EFT og tankefeltterapi, og trente for å lære meg selv å bruke dem.

  Da mitt åpenbare traume med sønnen min, var dempet, dukket andre vonde innestengte følelser fra fortiden fram. Jeg valgte å fortsette samtalene med Grete fordi det var godt med en nøytral innsikt i problemene.
  Etter fire møter har jeg kommet i en følelsesmessig tilstand der jeg kan tenke på hendelsene, uten at katastrofefølelsene setter inn. Da blir jeg heller ikke «lammet» av den virkeligheten som er en del av mitt liv.

  Jeg tror fortsatt ikke på mirakler, jeg tror at EFT virker! Når du leser dette har du antakelig et problem du ønsker hjelp med, og min oppfordring er: PRØV DET!

  Kvinne med to voksne barn

 • Jeg fikk god hjelp

  Jeg har lenge følt meg slapp og energiløs og trodde jeg var psykisk syk.
  Jeg bestilte time hos Grethe Nome og fikk god hjelp.
  Det viste seg at jeg hadde Candida Albicans.

  Småbarnsmor

 • Jeg kom over skrekken for barnas neseblod

  Det har jo gått en stund siden jeg var hos deg pga mitt anstrengte forhold til neseblod.
  Jeg fikk prøvd meg allerede samme dag da et av barna, som var hjemme fra skolen pga sykdom, begynte å blø. Pappaen var heldigvis også hjemme, og jeg satte meg ned og ventet på at panikken skulle ta meg. Men det gikk overraskende bra. Jeg tørket blod og ble med på badet for å lære meg hvordan neseblodet raskest kan stoppes.
  I vinterferien var jeg i Trondheim med de to eldste barna, og hadde hele 4 runder med neseblod. Første gang gikk det sånn passe. Tror ikke barna merket noe, men jeg måtte ut og ta meg litt inn igjen. Banket litt og pustet dypt. Da var jeg helt blek, men det gikk bra. Jeg fikk stoppet det.
  Neste gang gikk det helt fint, og jeg var heller ikke redd for å reise alene med dem en hel dag på toget, da vi skulle hjem i går.
  Det føles helt fantastisk å slippe å gå rundt med den klumpen i magen.
  Du har hjulpet meg masse og jeg er veldig takknemlig for det!!! Tusen takk!

  Mor med små barn

 • Jeg ler mer enn før

  Møtene med Grete er veldig positive og har resultert i en stor forandring i meg. Jeg ser mye lysere på livet, og nå oppfatter jeg meg selv som optimist. Dette var oppkvikkende! Grete og jeg har hatt
  det veldig moro i samtalene. Jeg ler mer nå enn tidligere. Både Grete og behandlingene hennes anbefales på det varmeste.

  Dame, 64 år

 • Møtte "veggen" etter å ha brente lyset i begge ender

  I mange år har jeg brent lyset i begge ender og i en alder av 45 sa kroppen stopp. Jeg klarte ikke å stå opp og dra på jobb på morgenen. Den ene dagen var jeg kvalm, neste diaré. Så var det nakken, hodepine osv., osv. Allikevel prøvde jeg å trosse kroppens signaler. Jeg prøvde i det lengste å avverge sykmelding. Arbeidsplassen min tilrettela etter beste evne, men sykemeldingen var uunngåelig. Jeg forhandlet meg ned til en 50 %, men tilslutt måtte jeg kaste inn håndkleet og gå 100 % sykmeldt. Der var jeg da en bekjent ba meg kontakte Grete.

  I den perioden hadde jeg på vekkerklokken 3 ganger om dagen. Først for å få sønnen min av gårde til skolen. Så for å prøve å være våken midt på dagen og tilslutt kl. 3 for å være våken da gutten kom hjem. Jeg hadde store problemer med å passe tiden, hvilket jeg alltid har vært flink til. Hukommelsen var elendig. Jeg husket ikke de enkleste ting. Det var ingen god følelse. Jeg som alltid har vært den med full oversikt, planer og svar på det meste. Min andre sønn har vært syk i flere år uten at noen har funnet ut hvorfor. Etter 5 lange år som jeg har dratt ham rundt til utredninger, leger, sykehus osv. fikk han endelig en autismediagnose. Det var godt og vondt på samme gang. Godt at han endelig ”kvalifiserte” for hjelp og tøft å takle at han aldri vil ”bli bra”. Tenk om helsevesenet hadde klart å finne ut dette tidligere. Hvor mye kunne ikke gutten blitt spart for da? Det er det verste som kan hende en mor at barna ikke har det bra.

  Oppi dette rotet trengte jeg hjelp til å sortere. Jeg klarte ikke å fikse dette på egen hånd. Dette kom ikke til å gå over. Varme, lyttende Grete satte fokuset på meg. En person som har vært selvutslettende i mange år. Jeg har ikke sett fremover og gledet meg over livet. Bare prøvd å gjøre det beste jeg kan for å komme igjennom dagene.

  Bevisstgjøring, balanse, tankefeltterapi er noen av stikkordene. Hvor var ”JEG” oppi alt dette? Det var godt å få omsorg. Å bli fortalt at det er greit, en ting av gangen. Sånn er det nå. Jeg lærte meg å lytte til kroppen og avspenningsteknikk.

  Sakte, men sikkert kom ting på plass igjen. Nå har jeg startet opp med gradert sykmelding. Jeg lytter til kroppens signaler og skynder meg langsomt. Har satt meg et mål om en skikkelig ferietur neste sommer og har begynt å trene. Det gir også energi. Jeg fortsetter å tenke positivt og ser lysere på livet.

  Takk til deg, Grete. Jeg vet hvem jeg skal kontakte om jeg trenger en samtalepartner /coach.

  Tobarnsmor, 45 år

 • Ble kvitt øresus / Meniere

  For et halvannet år siden var jeg helt nedkjørt og hadde hatt mange perioder med langvarige sykemeldinger bak meg helt siden 1998. Hadde sterk øresus og etter en stressperiode kom det første anfallet med voldsom svimmelhet og kvalme / oppkast som førte til innleggelse i sykehus med spørsmål om hjerneslag! Det var det heldigvis ikke, men ingenting ble gjort, annet enn å gi sprøyte mot kvalmen og svimmelheten.

  Tiden gikk og anfallene, eller angsten for dem, gjorde meg mer og mer isolert og deprimert. I tillegg begynte også en del «grums» fra tidligere i livet å gjøre seg gjeldende i tankene mine og situasjonen ble ganske uholdbar. Et helvet av vonde tanker, angst, svimmelhet, kvalme og et øredøvende bråk i venstre øre!

  Jeg orket ikke engang å drive med håndarbeid for jeg ble svimmel og kvalm av å se min egne hender bevege seg hele tiden!

  Var det mulig å få hjelp?

  Min beste venninne så tilfeligvis en annonse i avisen om Grete Nome og jeg tok kontakt og kom til en telefonsvarer. Ja, ja, tenkte jeg, men la igjen nummeret mitt.

  Og Grete ringte tilbake og jeg fikk time et par dager etterpå!

  Jeg ble møtt med varme og forståelse og alle mine tanker og plager ble tatt på alvor!

  Så deilig!

  Alt jeg sa ble forstått og samtalt om, jeg fikk råd og veiledning i forskjellig måter å tenke på og råd om metoder jeg fysksk kunne gjøre for å minske den veldig plagsomme øresusen. Alt virket! Det var virkelig skjønt! Men best av alt var at Grete forsto! Samtalene med henne var også til uvurderlig hjelp for meg i den perioden, fikk satt tingene i riktig perspektiv. Det var en stor lettelse og begynnelsen på et helt «nytt liv»!

  Jeg har fremdeles litt øresus, men det øredøvende bråket er borte! Har fått sortert og ryddet bort det meste av de leie tankene, alt takket være metoder som jeg har lært av Grete Nome. Sønnen min har «fått tilbake» mammaen sin, som han sier, og det varmer jo et morshjerte!

  Takk Grete, for din gode og rolige hjelp fra første stund!

  Det er faktisk hjelp å få også for øresus (tinnitus) og Menier’s sykdom. Har ikke hatt anfall på halvannet år, jeg kan strikke og hekle og gjør stort sett det jeg vil, men lever et svært rolig og regelmessig liv uten stress og mas, og ingen timeavtaler før etter kl 12.00!

  Igjen en stor takk til Grete for hennes indelige godhet, forståelse og terapeutiske innsikt og behandling!

  Eks-helsesekretær 61 år

 • En vei ut

  Ofte tar vi livet og helsen som en selvfølge så lenge vi holder oss friske. Men hva skjer den dagen livet plutselig tar en ukjent vending og kroppen ikke fungerer lenger? Helsevesenet har lite å stille opp med når det kommer til en ME diagnose. Alle kurer, tabletter og dietter er prøvd, uten hell.

  Heldigvis har de fleste en indre drivkraft som gir uante krefter til å ville kjempe seg frisk igjen. Vi har alle ulike preferanser og forestillinger, men jeg har lært meg å tro at livet likevel ikke alltid er så tilfeldig som det virker, og det åpner for utallige muligheter.

  Jeg fant Grete Nome ved min hyppige søking på internett. To uker senere satt jeg ovenfor denne damen som skulle hjelpe meg videre på min vei gjennom livet. Med sitt rolige vesen, enorme kunnskap og evnen til å lytte, begynte vi sammen å stake ut en ny retning i mitt liv. Hun introduserte meg blant annet for Silvametoden, som jeg er blitt sterkt knyttet til.

  Jeg er ikke lenger en fange i egen kropp, men er på vei mot et stadig friskere liv. Jeg kan med hånden på hjertet si at dette er en tidkrevende prosess, og man gir mye av seg selv, samtidig er det ekstremt spennende og lærerikt. Sinnets krefter kan påvirke kroppen vår både positivt og negativt, og i mye større grad enn vi tror.

  Jeg gleder meg alltid til samtalene med Grete. Hun er en god samtalepartner og veileder, og har alltid noen metoder og teknikker på lur.

  Småbarnsmor 35 år.

 • Fibromyalgi - Du trenger IKKE leve med det

  Jeg ble anbefalt av en bekjent å bestille time hos Grete Nome, og det har forandret min livssituasjon. Etter bl.a. flere års frustrasjon over en ny sjef og en vond skilsmisse, slet jeg med depresjon, usikkerhet, sinne og smerter i kroppen. Da spesielt skuldre og armer, helt ut i fingrene.

  Legen konstaterte at jeg hadde fått fibomyalgi, og at det var noe jeg måtte leve med.
  Jeg bestemte meg for å kontakte Grete, og jeg har følt meg trygg og avslappet sammen med henne.

  Allerede etter første timen følte jeg at jeg fikk hjelp. Det har nå gått 8 måneder, og jeg har ikke lenger smerter i skuldre, armer og fingre. Jeg har lært meg å takle sjefen min og skilsmissen. Lysten til å gjøre ting er tilbake, overskuddet er tilbake og ikke minst latteren. Tusen takk Grete.

  Mvh. En kvinne som ser lyst på livet igjen!

 • Jeg har fått godt utbytte av samtalene

  Jeg har benyttet Grete Nome som coach i forbindelse med mitt virke som daglig leder i egen bedrift.

  Dette har vært en udelt positiv opplevelse, og har hjulpet meg til å bli en bedre og mer inkluderende leder, noe som også bekreftes gjennom positive tilbakemeldinger fra de ansatte.

  Mann, 52 år

 • Hjelpen fra Grete

  Jeg er kvinne på 35 år. Jeg var deprimert,usikker på meg selv,og veldig sliten. Det meste var tiltak. Kunne ikke forstå hvorfor jeg var slik. Jeg ble mer og mer usikker på meg selv og det jeg gjorde. Jeg gråt ofte. Jeg ble tipset om Grete Nome av en bekjent som også hadde god erfaring med Grete.

  Da jeg kom til Grete opplevde jeg at hun lyttet til meg, viste forståelse, tok meg alvorlig, viste respekt og satte ord på tankene mine. Hun hjalp meg med å finne ut hva som gjorde meg slik jeg var.

  Nå etter bare fem-seks behandlinger hos henne har jeg blitt mye sterkere og tryggere på meg selv. Grete lærte meg å sette grenser for meg selv. Dette har jeg blitt veldig mye bedre på nå….noe alle rundt meg merker.

  Jeg er mye mere sikker på meg selv og det jeg sier og gjør. Det er en utrolig god følelse. Når man blir sikker og trygg på seg selv vil også mennesker rundt en opptre annerledes mot en. Når mann er sliten,usikker og dårlig selvbilde er det faktisk noen mennesker her i verden som kan utnytte dette, og til og med gjøre deg værre. Du kan bli fanget.

  Grete har hjulpet meg så godt med dette. Og enda merker jeg at jeg blir sterkere og sterkere hver dag.
  Tusen tusen takk Grete. Og skulle jeg trenge en god veileder på livets vei igjen…da kommer jeg Grete.

  Kvinne, 35 år

 • Jeg fikk god hjelp!

  Etter år med panikkangst, depresjoner, vonde minner, vond uro i kroppen og ingen energi fikk jeg time hos Grete for omtrent et år siden, etter at jeg kom over brosjyren hennes ved en tilfeldighet på mitt legekontor.

  Jeg hadde ved et par anledninger tidligere forsøkt psykolog men følte ikke at jeg fikk nok ut av det og ville forsøke noe annet.

  Allerede første timen fikk jeg reaksjoner som nesten var for godt til å være sant og svevde på skyer ut av døren. Følte som om en tung bør var løftet fra skuldrene mine og var ubeskrivelig lettet. Fikk umiddelbar respons fra venner og andre som ikke visste om dette men som sa at det var som om «det mørke» var borte.

  Og det var sånn jeg følte det også. Det viste seg at problemene mine skyldtes kjemiske reaksjoner. Jeg fikk hjelp av Grete til å løse opp blokkeringene som dette hadde skapt og lærte teknikker jeg kunne bruke selv til å håndtere plagene mine.

  For hver time fikk jeg mer og mer av kreftene mine tilbake, ble trygg igjen og følte jeg kunne være meg selv endelig. Med Gretes hjelp fikk jeg livet mitt tilbake og som student og alenemamma er det verdt alt i verden.

  Takk Grete.

  Student 28år

 • Jeg ble kvitt kronisk utmatting (ME ?) og sprøyteskrekk

  Da jeg kom til Grete hadde jeg vært igjennom full utredning hos leger og spesialister. ”Ingen” kunne riktig si hva som feilte meg, da alle prøvene kom tilbake normale.

  4 mnd tidligere hadde jeg opplevd et drastisk fall på energinivået. Grunnleggende ting i hverdagen, som å ta en dusj, ble et ork og jeg trengte timevis, opptil dagevis med hvile/søvn for å hente meg inn igjen. Jeg hadde igjen krefter igjen.

  Legene begynte å mistenke ME (Myalgisk Encefalopati (kronisk utmattelses syndrom).

  Men da dette er en eliminasjonsdiagnose, er den ganske vanskelig å sette. Jeg ble derfor satt i kø til en psykolog som siste ledd av eliminasjonen.

  I køen bestemte jeg meg for å ta ting i mine egne hender og oppsøkte Grete Nome. Hos Grete lærte jeg å høre på hva min egen kropp prøvde å ”fortelle meg”.

  Igjennom EFT (en variant av TFT – Tankefeltterapi) lærte jeg å få svar på hva som tok energien min; kjemisk påvirkning (vaksiner, vaskemiddel, malingslukt etc.).

  Med enkle og spesifikke øvelser hjalp Grete meg å åpne blokkeringene de kjemiske påvirkningene hadde satt i kroppen min. Under og etter øvelsene kunne jeg tydelig kjenne en fysisk reaksjon, og det gikk ikke lang tid før jeg kjente en stor forskjell på energinivået mitt.

  Etter 4 mnd behandling gikk jeg fra å være totalt energiløs til å starte på fullt studie,

  I tillegg hjalp Grete meg med å bli kvitt sprøyteskrekken. Tidligere fikk jeg reaksjoner som: hjertebank, svimmel, kvalme, hyperventilering, kaldsvetting og hysterisk gråt (noen av de bare ved å se bilder av sprøytestikk), mens jeg nå kan gjennomføre det uten problemer.

  Nå stud. 22år

 • Samtalene har forandret mitt liv..

  Jeg er en kvinne på 36 år, som begynte i samtaler hos Grete Nome, i forbindelse med et samlivsbrudd. Jeg hadde på den tid kommet til et punkt hvor jeg følte meg totalt utslitt på alle plan.

  Gjennom samtalene hos Grete ble mitt liv gradvis mitt igjen. Jeg fikk hjelp til å forstå hvordan jeg hadde havnet i denne situasjonen, som for meg ble helt uutholdelig. Jeg hadde i årevis undergravd egne behov og følelser, og fikk da hjelp til å finne tilbake til hva som er rett for meg. Det at jeg fikk svar på hvorfor ting ble så vanskelig, har gjort at jeg nå takler pressede situasjoner på en konstruktiv måte. Det har vært en enorm trygghet å vite at jeg gjennom tillærte teknikker kan fjerne vonde tanker, følelser, håpløshet og angst, på kort tid.

  Mine samtaler hos Grete har forandret mitt liv totalt. Idag opplever jeg at jeg har et utrolig godt liv. Føler ofte en overveldende lykkefølelse, jeg er trygg, positiv og ler ofte. Jeg er mer nyskjerrig på livet og bare gleder meg til fortsettelsen.

  Jeg har lært å tro på meg selv og handle i tro på meg selv. Dette har gitt mitt liv en dimensjon av harmoni, som jeg aldri har følt tidligere. Dette igjen – utløser og åpner opp for nye «veier» i min eksistens, og da av positiv art. Jeg frykter egentlig ikke noe lenger. Men selfølgelig er ikke alle dager like gode, men jeg vet at det bare er kortvaring, fordi jeg nå selv kan gjøre noe med det.

  Jeg er ikke den eneste «vinneren» etter samtalene med Grete Nome. Mine barn har fått en lykkelig mamma som har overskudd og er tilstede fysisk og psykisk. Tross samlivsbruddet opplever jeg at barna er tryggere, sterkere og mer harmoniske. Føler en enorm takknemlighet på våre vegne.

  Sykepleier, 42 år

 • Uro og angst kom av kjemiske påvirkninger

  Jeg kom på grunn av uro og angst.

  Jeg hadde en fornemmelse av at det snøret seg sammen i brystet og at jeg ble litt redd av det. Legen sa at det ikke var noe galt, men jeg slo meg ikke til ro med det.

  Etter to timer hos Grete Nome, var denne ekle fornemmelsen borte.

  Grete fant ut at å til problemet kom av kjemiske påvirkninger og ikke av psykiske problemer.

  Det var godt å få hjelp.

  35 å gammel gift kvinne og mor til to!

 • Min erfaring med Grete Nome

  Jeg har gått ukentlig til samtaler hos Grete Nome i snart et år. Jeg ble rådet til å oppsøke Grete Nome da en del uoppgjorte og uavklarte hendelser i livet mitt blusset opp da jeg fikk barn. Dette gjorde at jeg til slutt var svært usikker på meg selv, usikker i mamma- rollen og jeg følte at jeg trengte hjelp til å snu de destruktive tanke- mønstrene jeg hadde vent meg til omkring min egen person. Jeg ringte kontoret hennes, og ble møtt av en telefonsvarer. Noen minutter etterpå fikk jeg en sms av Grete Nome, hvor hun sier at hun kontakter meg nærmere. Det første som slo meg var at hun sendte en sms. Det var for meg noe nytt, at terapeuten benyttet seg av sms. Det andre som slo meg var at hun avsluttet smsen med ”ha det riktig så godt så lenge”. Til tross for at det var en ”upersonlig” sms, gjorde hun den til noe varmt og personlig ved å bruke disse ordene. Og jeg fikk et meget godt førsteinntrykk, allerede på sms. Dessuten vitnet det om, for meg, om et varm og imøtekommende menneske.

  Etter den første avtalen med Grete fikk jeg med meg noen brosjyrer om hennes arbeidsmetoder. Jeg leste om mennesker som sto frem og hevdet at arbeidsmetoden EFT hadde hjulpet dem på en slik måte at de i dag følte at livene deres var radikalt forandret, og at de kunne leve på en måte de aldri hadde forestilt seg. Jeg husker godt at jeg tenkte at dette aldri kunne bli meg, og at det var typiske utsagn en bare hører og leser om- for eksempel i ukeblader. Jeg valgte allikevel å stille meg helt åpen og gi dette en sjanse, fordi jeg var veldig motivert til å gjøre noe med mine tankemønstre og med livet mitt som var preget av et svært dårlig selvbilde.

  Allerede etter første konsultasjonen hos Grete følte jeg meg rolig på en måte jeg aldri tidligere har kjent. Jeg følte meg også herlig normal. Grete har en genuin evne til å få meg til å føle meg normal og menneskelig. Hun sa dessuten at hun syntes jeg var sterk. Og jeg som hele tiden følte meg så svak og ”sytete” som ikke greide å tenke annerledes, men stadig falt inn i en negativ- tankesirkel.

  Nå har jeg altså gått hos Grete Nome i nesten et år. Noe av det beste med terapien hos Grete er at jeg så resultater så fort. Jeg følte meg annerledes, sterkere og roligere etter kun et par timer hos henne. Dessuten tenkte jeg annerledes også. Jeg har tidligere alltid følt meg som en pessimist og sett negativt på ting- fordi det er slik jeg har vært vant til å tenke. Spesielt omkring meg selv. Jeg hadde vent meg til en tanke om at jeg ikke fortjente å ha det godt. Men allerede etter et par ganger hos Grete, merket jeg at tankemønsteret jeg så lenge hadde ønsket å snu, faktisk var i endring.

  Jeg er oppriktig glad og takknemmelig for at jeg har fått bli kjent med Grete. Til tross for at hun er min terapeut føler jeg at jeg har blitt kjent med en sterk og meget kunnskapsrik kvinne som deler av sine egne erfaringer, som byr på seg selv, som oppriktig bryr seg og som er åpen, direkte og ærlig. Jeg har fått jobbet vekk en mengde ting som har ligget i mitt indre og preget meg. Jeg har fått ta det frem, snakket om det, og jobbet det ut og bort fra systemet mitt. Jeg har i tillegg lært meg å leve som meg selv, med hele meg, helt åpent. Og jeg skammer meg ikke for det. Jeg føler meg sterkere enn jeg noen gang har gjort. Og jeg har vokst meg inn i mamma- rollen, student- rollen, hustru-rollen, datter- rollen, svigerdatter- rollen. Nå våger jeg å være meg selv i alle disse rollene, jeg går inn i dem som meg selv og jeg stoler på mine egne beslutninger og valg.

  Jeg sier ofte til min mann at jeg er så glad at jeg har funnet Grete Nome. Både jeg, min mann og vår lille familie har fått et nytt liv og en ny hverdag etter at jeg begynte med terapien hos Grete. Min erfaring med Grete Nome kan best oppsummeres akkurat slik som de menneskene jeg leste om i brosjyren jeg fikk etter første konsultasjon.

  Jeg kunne faktisk vært en av disse menneskene som sto frem med sitt nye liv.

  For det er slik det har blitt.

  Hilsen meg

 • Kjent med meg selv

  Jeg har fått hjelp til å bli kjent med meg selv.

  Innsikten har gitt meg nye strategier til å takle utfordringer i hverdagen.

  Veien til å bli kjent med meg selv, har jeg opplevd som en spennende prosess.

  Jeg går alltid ut fra Grete Nomes kontor, mer fornøyd enn da jeg kom inn.

  Kvinne 55 år

 • Grete klarte å forandre sosial angst

  Jeg har slitt med sosial angst i 5 år og trengte råd. Jeg dro til Grete da jeg hørte navnet hennes av ei venninne. Jeg hadde prøvd mye forskjellig behandling tidligere, men det var ikke før jeg kom til henne at livet mitt begynte å forandre seg.

  Hun har klart å forandre holdninger og synspunkter som har vært usunne for meg. Hennes utdanning og erfaring gjør henne kompetent til å hjelpe hvem som helst, og hun er verdt hver eneste krone!

  SB (22 år), Halden

 • Allerede etter første behandling..

  Jeg kom til Grete fordi jeg måtte ha hjelp. Følte meg psykisk og fysisk utslitt, og var plaget av dårlig samvittighet. Allerede etter første behandling følte jeg meg i balanse, og følte jeg hadde fått strukturert tankene og følelsene. Takk Grete!

  Jon, 33, fra Halden

 • Jeg har god erfaring med samtaleterapi

  Jeg kom til samtale-terapi hos Grete Nome i en veldig vanskelig periode i mitt liv.

  Følte at hun var utrolig god til å lytte – og til å ta meg på alvor. Hun kom med gode råd og forslag – uten at jeg følte at hun «brydde seg». Hun bare «brydde seg om».

  Der fikk jeg forslag om å lage / sette av tid til meg selv. Hun ville også at jeg skulle skrive ned tankene mine. Og forklare følelsene / hendelsene i en liten bok. Den har jeg hatt med meg mye – og hatt utrolig utbytte av. Det å lese i ettertid – om hvordan det var, har hjulpet mye.

  I tillegg har jeg satt av «alene-tid» for meg som voksen. Fordi jeg bor sammen med to barn – blir som regel alt lagt opp etter deres ønsker. Og på deres premisser.

  Alene-tiden bruker jeg til å trene, ta et bad, gå på kino eller lese.

  Vil absolutt anbefale denne formen for terapi til andre.

  Monica S. Enslig forsørger med 2 barn.

 • Nå sitter jeg ikke lenger fast

  Jeg oppsøkte Grete Nome etter en periode med mye turbulens. Jeg var svært sliten og psykisk langt nede. Jeg hadde kjørt meg fast og kom meg ikke videre.

  Jeg følte meg godt mottatt, trygg rolig og hørt, og samtalene var konstruktive fra 1. time. For hver gang ble jeg sterkere og mer fokusert, og med en økende tiltro til meg selv. Samarbeidet og hjelpen jeg fikk var uvurderlig for å komme meg gjennom denne perioden.

  Har i ettertid anbefalt Grete Nome til bekjente med forskjellige problemer. Jeg lærte mye om meg selv, og ting jeg bruker daglig i ettertid.

  Kvinne, 31 år.

 • Jeg anbefaler Grete

  Mitt møte med Grete Nome har vært meget positivt. Jeg har hatt godt utbytte av våre samtaler, og jeg har vokst og utviklet meg på grunnlag av dette.

  Jeg ble møtt med respekt, og Grete er lyttende, og hun hjalp meg til å se hva som har skjedd, og det har vært et godt grunnlag for meg i mitt «nye liv».

  Da jeg kom i en vanskelig livssituasjon, var det fantastisk å bli møtt av et medmenneske som Grete.

  Enslig forsørger med 2 barn. 34 år.

 • Grete har betydd mye for meg

  Mitt første møte med Grete var ved mekling til skillsmisse. Det var noe jeg gruet meg veldig til fordi jeg mener at mitt privatliv er privat. Men for å få seperasjon så må man jo bare. Jeg var fryktelig negativ da jeg kom dit. Jeg hadde alle piggene ute og regnet med å bli møtt med fordømmelse.

  Men da tok jeg fullstendig feil. Jeg ble møtt av den mest behageligste og koseligste person jeg noen gang har møtt. Plutselig så var det ikke farlig å snakke om privatlivet vårt.

  Ho hørte på hva vi hadde og si, ho dømte ingen av oss, ho satte ord på tanker ikke jeg hadde
  tørt si høyt før. Til og med min x-mann var full av respekt for henne. Og det sier ganske mye.

  Det gikk noen måneder og jeg datt helt ned i kjelleren. Jeg visste ikke min arme råd. Jeg hadde skrytt så veldig av Grete til min mor og søster. De tagg meg om å begynne hos Grete. Det gjorde jeg og det var nok noe av det smarteste jeg noen gang har gjort. Etter første timen begynte jeg å føle meg som et nytt menneske.

  Ho fikk snudd mine negative tanker og fikk meg til å se positivt på livet igjen.

  Ho fikk meg til å forstå at jeg er verdt noe.

  Ho fikk bygd opp selvtilliten min igjen.

  Ho klarte å gjøre meg til et lykkeligere menneske på få uker.

  Min konklusjon: Grete er helt suveren på alle måter. Ho bryr seg om deg, ho føler med deg, ho respekterer det du sier, ho hører på alt du har å si, ho jatter ikke med deg, ho dømmer deg ikke. Ingen ting du sier til ho føles dumt, ho har egentlig (føler jeg) en løsning på det meste.

  Jeg kan anbefale henne på det varmeste. Får jeg noen gang problemer igjen så vet jeg hvor jeg skal gå. Jeg har mye å takke Grete for.

  Kirsten E.

 • Dette var noe for meg

  Etter en del vonde opplevelser i barndommen og i voksen alder, kom jeg til det punkt hvor jeg innså at jeg måtte få hjelp til å bearbeide alle de følelsene som strømmet på. Spesielt sinnet og aggresjon begynte å skremme meg.

  Da jeg kom over en brosjyre fra Grete Nome hvor det sto noe om gestaltterapi, følte jeg at dette måtte være noe for meg og som jeg ville prøve.

  Tross litt skepsis innerst inne, følte jeg etter første konsultasjon med Grete at dette var noe for meg. Det å bli tatt på alvor, få hjelp til å sette ord på hva som var vondt og det å forstå min egen reaksjon
  var utrolig godt.

  Etter 4 behandlinger var jeg som et nytt menneske. Aggresjon forsvant og sinnet ble mye lettere å hanskes med. Og da mine barn ga tilbakemelding om at jeg ikke var sinna mer eller ikke så ofte og på en annen måte, følte jeg en utrolig lettelse.

  Gestaltterapi er å anbefale til alle som føler at livet er blitt vanskelig og som ikke kommer videre.

  Jeg er som et nytt menneske.

  Kvinne, 39 år

 • Jeg har fått tilbake gleden og mitt gamle jeg

  Jeg er en dame på 53 år som har slitt med ”full sekk med problemer”

  Etter fem ganger hos Grete Nome, så begynte jeg å få tilbake energien og fikk overskudd til å ta frem skurebøtta igjen, og nå går vaskingen som en lek.

  Har blitt mye roligere, og det påvirker helsa mi. Jeg har mindre smerter i kroppen.

  Hodepinen som jeg har hatt i mange år, er også borte, så nå slipper jeg å ta en masse
  Smertestillende.

  Ting går ikke inn på meg lenger, slik det ofte kunne gjøre før. Jeg klarer å sette gode grenser for andre, og det gjør at jeg får mer overskudd i hverdagen.

  Jeg ler mye, føler at jeg har fått tilbake gleden og mitt gamle jeg.

  Det var godt å komme til Grete Nome. Hun virka veldig rolig på meg.

  Dette er et menneske jeg trygt kan anbefale når problemene hoper seg opp.

  Kvinne 53 år

 • Jeg har prøvd mye forskjellig...

  Etter en lang tid med panikkangst, så hadde jeg prøvd mye forskjellig.

  Da jeg bestilte time hos Grete var jeg skeptisk, jeg hadde jo prøvd så mye forskjellig og følte en håpløshet over hele problemet. Panikkangsten forstod jeg virkelig ikke hvordan jeg kunne bli kvitt. Men i dag, så er jeg det!

  Etter bare noen få ganger hos Grete var jeg kvitt dette problemet. Jeg er veldig fornøyd med metodene jeg har lært. Jeg har fått veldig bruk for alt jeg har lært, og det har vært så effektivt og lett å ta i bruk. Jeg har lært mange ting som jeg kan bruke framover i livet i ulike situasjoner.

  Når jeg ble kvitt problemet med panikkangsten, ble jeg mer balansert, og nå ser jeg fram mot hver dag. Jeg har virkelig fått et bedre liv. Jeg blitt mer glad, selvsikker og ambisiøs. Panikkangsten hindret meg i mye før, men nå kan jeg endelig gjøre ting jeg lenge har drømt om. Det er rett og slett så mange ting som har falt på plass, på bare noen få måneder. Det føles helt utrolig. Jeg setter utrolig stor pris på all den hjelpen jeg har fått.

  Jeg vil også legge til at det alltid er hyggelig hos Grete, hun ser løsninger og er lett å prate med. Man går ut døra med et smil.
  Jeg har fått en ny tro på meg selv, tusen takk for all hjelpen jeg har fått, Grete.

  Kvinne, 20 år

Har du et personlig eller familie-relatert problem du ønsker hjelp til å løse?

Du kan ringe direkte ved å klikke knappen under (eller slå nummeret på fasttelefon), og lese inn en beskjed på svareren, så tar jeg kontakt så snart jeg har anledning.

ring fra mobilen
Klikk for å ringe fra mobil eller nettbrett

Eller bruk skjemaet på Kontakt-siden til å sende en melding.